Δημιουργείται συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή

Απόφαση για δημιουργία συντονιστικού οργάνου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο συντονισμός ελέγχων των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Συζητήθηκαν ζητήματα όπως, οι ελληνοποιήσεις τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης, η νοθεία και οι ισχυρισμοί προέλευσης, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία αρμόδιου συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στόχος του θα είναι να υπάρχει ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε οι έλεγχοι να είναι κατά το δυνατόν στοχευμένοι και αποτελεσματικοί. Επιπλέον το όργανο θα έχει συνεργασία με υπηρεσίες εκτός Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος τόνισε ότι «πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, υψηλής ποιότητας τρόφιμα, τα οποία πωλούνται σε μια αγορά ανοικτή και διαφανή, που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις κάθε καταναλωτή».

Ποιοι πήραν μέρος

Συμμετείχαν ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις, Γιώργος Κοντογιάννης, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ Νίκος Νιφόρας, η προϊσταμένη της Εποπτείας Γάλακτος και Κρέατος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ιωάννα Τσιλιγιάννη, ενώ τις υπηρεσίες της ΠΔΕ εκπροσώπησαν ο Γενικός Δ/ντης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ και των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων (Τμήματα Κτηνιατρικής και Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες