Διήμερη επίσκεψη του Φαρμάκη σε έργα στην Αιτωλοακαρνανία (ΦΩΤΟ)

Είχε συνάντηση με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Την εξέλιξη έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, σε διήμερη επίσκεψη που έκαμε την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα και Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πορεία των εργασιών των αντιπλημμυρικών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, μεταξύ των οποίων τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στις εκβολές του Ευήνου, στις εκβολές του Αχελώου, στην Κανδήλα και στο Μύτικα, στον χείμαρρο ΣΚΑ, στον Βάρνακα, στο Δίμηκο και στη Στύλια, περιοχές όπου εκτελούνται παρεμβάσεις, ύψους άνω των 12,5 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος απ’ τον Αντιπερφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και τον Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων Γιώργο Κοντογιάννη, επισκέφθηκε τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, όπου γίνεται αντικατάσταση των αγωγών άρδευσης, προϋπολογισμού ύψους 2 εκ. ευρώ περίπου.

Επίσης ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στη Ναύπακτο και μαζί με τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα επισκέφθηκαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, όπου έχει ξεκινήσει ανάπλαση με 1,79 εκ. ευρώ απ’ το διακρατικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος). Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παραλιακών μετώπων στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής.

Ακόμα ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην είσοδο του Ευηνοχωρίου όπου γίνεται ανάπλαση, ενώ ενημερώθηκε και για το πλάνο ασφαλτόστρωσης στην Ελευθεριανή. «Η Αιτωλοακαρνανία μέρα με την ημέρα αλλάζει. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια για έναν τόπο ασφάλειας και προκοπής για όλους» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος