Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για ΚΤΕΟ και γάμους

Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια

Στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου, το λεγόμενο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, κατατάσσονται από αύριο (6/3), στις 6 το πρωί, η Φωκίδα και τα Ανώγεια Ρεθύμνου, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Εξήγησε ότι στα Ανώγεια έχουν διπλασιαστεί τα κρούσματα, ενώ στη Φωκίδα αυξήθηκαν από 19 στις 17 Φεβρουαρίου σε 59 στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς χτύπησε καμπανάκι για ιδιαίτερη αύξηση του ιικού φορτίου στις εξής περιοχές: Κοζάνη (ιδιαίτερα σε Εορδαία και Κοζάνη), Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία (Δήμος Αλεξάνδρειας), Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθος, Χανιά και Ρέθυμνο. Στις περιοχές αυτές οι δείκτες επιδεινώνονται και πλησιάζουν σε σημείο συναγερμού, γι’ αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.

Για τη Λάρισα, λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ, αναστέλλεται η ένταξη της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη περιοχή και είμαστε σε διαδικασία μελέτης ειδικού πλαισίου με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας αντιλαμβανόμενοι όμως τις ιδιαίτερες περιστάσεις και ανάγκες που θα ανακοινώσουμε από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για ΚΤΕΟ και γάμους

Για μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου Δήμου ή σε 2 χλμ) και απαιτείται SMS με κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση και αποδεικτικό ραντεβού με ΚΤΕΟ, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς και είπε:

Η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται, αλλά με την παρουσία αυστηρά έως 9 ατόμων συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού και των βοηθών του.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος