«Διαδρομή στο φως»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας για τα 40 χρόνια του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Έκθεση φωτογραφίας των παραστάσεων του Δη.Πε.Θε. – Έως τις 30 Απριλίου η έκθεση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας των παραστάσεων του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με τίτλο: «Διαδρομή στο φως…». Τα εγκαίνια έγιναν στην παλιά Δημοτική Αγορά, την Κυριακή 2 Απριλίου, η δε έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 40 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας του Δη.Πε.Θε., αναφερόμενη ειδικά στην περίοδο 1987-2014. Την περίοδο αυτή, τις περισσότερες παραστάσεις είχε απαθανατίσει με το φακό του ο φωτογράφος Σπύρος Μπερερής καλύπτοντας μεγάλο μέρος του δημιουργικού παρελθόντος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δη.Πε.Θε. κι ευχαρίστησε τον Σπύρο Μπερερή για την προσφορά των φωτογραφιών τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Φέτος στο Αγρίνιο γιορτάζουμε μια ξεχωριστή επέτειο του Δη.Πε.Θε., 40 χρόνια φωτεινής πορείας. Με απόφαση του αείμνηστου Δημάρχου Στέλιου Τσιτσιμελή σήκωσε αυλαία ένα απ’ τα πλέον ιστορικά δημοτικά θέατρα της χώρας. Υπήρξε διαχρονικά συνώνυμο της πρωτοπορίας και συγκριτικό πλεονέκτημα για το Αγρίνιο του πολιτισμού. Ο Σπύρος Μπερερής ήταν ένας απ’ τους σημαντικούς φωτογράφους της πόλης που παρακολούθησε και κατέγραψε τα περισσότερα κομμάτια αυτής της λαμπρής πορείας. Ένας θησαυρός βγαίνει σήμερα στο «φως» και βρίσκει, επιτέλους, τη θέση που του αρμόζει. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία. Για την τόσο ζωντανή αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της τέχνης στην πόλη μας. Θέλω να καλέσω όλους τους Αγρινιώτες να δουν και να θαυμάσουν την πορεία του Θεάτρου μας. Είναι βέβαιο ότι, οι παλαιότεροι από εμάς, θα συγκινηθούν με κάποιες από τις παραστάσεις που είχαν δει και είχαν καταγραφεί στη μνήμη τους».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου και η λειτουργία της είναι καθημερινή, 18:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη. Είναι αφιερωμένη στους Αλέξανδρο Μπερερή και Χρήστο Καραλή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες