ΔΕΥΑ Αγρινίου: Προς υλοποίηση αναγκαίες παρεμβάσεις

Χρηματοδότηση 620.000 ευρώ μέσω «Αντώνης Τρίτσης» για σύνταξη μελετών έργων

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε η ΔΕΥΑ Αγρινίου και το έργο «Ωρίμανση και σύνταξη μελετών έργων του Δήμου Αγρινίου» και συγκεκριμένα στον Άξονα «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια». Την ικανοποίησή του σχετικά εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ενώ η συνολική χρηματοδότηση του έργου είναι 620.000 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • Μελέτες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης Βιολογικού Καθαρισμού προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων- ξήρανση ιλύος – συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης Αγρινίου,
  • Εκπόνηση μελέτης κατασκευής:
    α) κύριων αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγρινίου,
    β) Αγωγού μεταφοράς ύδατος νότιας Τριχωνίδας (ολοκλήρωση),
    γ) Διυλιστηρίου νότιας Τριχωνίδας (αναβάθμιση).

«Οι προσπάθειες μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με την ένταξη των μελετών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με τις συγκεκριμένες μελέτες θα ωριμάσουμε τα έργα που σχεδιάζουμε και θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα των ζωτικών υποδομών του Δήμου Αγρινίου και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τον τόπο μας», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος