Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Δεν θα έρθει στο Αγρίνιο το Άγιο Φως – Το απόγευμα στην Αθήνα

Κοινοποίηση

Δεν θα διανεμηθεί στις ενορίες και θα φυλαχτεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα

Όπως όλοι ξέρουμε κι έχουμε καταλάβει το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό. Οι εκκλησίες είναι κλειστές και οι πιστοί δεν θα έχουν στο σπίτι τους το Άγιο Φως, λόγω των μέτρων περιορισμού για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Έτσι, λοιπόν, δεν θα διανεμηθεί σε ενορίες και πιστούς, σε κάθε περίπτωση όμως το Άγιο Φως θα έρθει με ειδική πτήση της Aegean από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και θα φυλαχθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα. Αυτό σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα έρθει ούτε στο Αγρίνιο, αλλά ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς.

Σύμφωνα με το thecaller.gr, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, «μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί. Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων υπάρχει κάλεσμα προς τους πιστούς να βγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα μπαλκόνια τους και να ψάλουν το Χριστός Ανέστη».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: