Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

«Δεν συνίσταται η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό αυτή τη στιγμή», είπε ο Τσιόδρας

Κοινοποίηση

Τι συστήνει η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

Στο ερώτημα που έχουν πολλοί για το αν πρέπει ο γενικός πληθυσμός να φοράει ή όχι μάσκα στις εξόδους του απάντησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση προστατευτικής μάσκας από το κοινό», είπε ο κ. Τσιόδρας στην ενημέρωση Τύπου και πολιτών, την Πέμπτη 9 Απριλίου. Ανακοίνωσε δε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση μάσκας, κατέληξε να συμφωνήσει με το τελευταίο.

Από τη χρήση της μάσκας, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε αναλόγως με την πορεία της επιδημίας, κυρίως για την προστασία από τη μόλυνση από όσους είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας».

Ειδικά για τη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα, αυτές δεν συστήνονται και είναι επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους του γενικού κοινού και η χρήση τους πρέπει να γίνεται από τους επαγγελματίες που εργάζονται σε ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους.

Πηγή: TheCaller.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: