Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Αυξημένο κατά 20% φέτος το επίδομα θέρμανσης

Κοινοποίηση

Αυξημένη η ενίσχυση και σε περισσότερους δικαιούχους

Αυξημένο κατά 20% θα είναι το επίδομα θέρμανσης φέτος, συνέπεια της ενεργειακής κρίσης και με σκοπό έναν πιο «ανάλαφρο» για τους πολίτες χειμώνα. Παράλληλα -σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη διεύρυνση των δικαιούχων, ώστε περισσότερα νοικοκυριά να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, το οποίο με βάση το υφιστάμενο καθεστώς κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ.

Τα μέτρα για το επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο, όπου αναμένεται η στήριξη των οικιακών καταναλωτών, θ’ ανακοινωθούν απ’ τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Δικαιούχοι είναι:

  • Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η επιδότηση ήταν στα 12.000 ευρώ, ήδη προκύπτει μια αύξηση.
  • Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ, τα οποία αν δεν αναπροσαρμοστούν θα έχουν ως εξής:
  • 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
  • 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
  • 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Στον σχεδιασμό είναι ν’ αυξηθεί τόσο το κατώτερο όσο και το ανώτερο ποσό της επιδότησης που σήμερα βρίσκεται στα 100 ευρώ και 750 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: