ΑΣΕΠ: Καθυστερεί κι άλλο η προκήρυξη των 4.910 νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Το 2022 τελικά η προκήρυξη – Γιατί καθυστερεί

Για το 2022 «μεταφέρεται» τελικά, σύμφωνα με το proson.gr, η έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που περιμένουν απ’ τον Σεπτέμβριο χιλιάδες νοσηλευτές που υπηρετούν στα Νοσοκομεία όλης της χώρας ως επικουρικό προσωπικό. Ο πρώην Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει ήδη απ’ το καλοκαίρι ότι η εν λόγω προκήρυξη θα εκδιδόταν στις αρχές του φθινοπώρου, ωστόσο από τότε η δημοσίευση της «μεταφέρεται» από μήνα σε μήνα και αναμένεται τελικά για το νέο έτος.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι διπλός και οφείλεται κυρίως στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το πρώτο σκέλος οφείλεται στο ότι τα αρμόδια Υπουργεία εξετάζουν το πως θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση, η οποία θα είναι ταυτόχρονα συμβατή με το ΣτΕ, για τους νοσηλευτές και το προσωπικό που υπηρετεί ή υπηρέτησε στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ως επικουρικό προσωπικό, με εποχικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, το Υπουργείο δεν έχει ακόμα καταγράψει τα κενά και τις θέσεις που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού Θάνος Παπαϊωάννου, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ, είχε πει χαρακτηριστικά πως «η προκήρυξη για τους νοσηλευτές, θα “πάρει το δρόμο της”, όταν το Υπουργείο Υγείας καταγράψει τα κενά και τις θέσεις».

Από την άλλη, ο νυν Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του πως «η βούληση της Πολιτείας είναι όλοι όσοι συμμετείχαν και στήριξαν το σύστημα αυτή την περίοδο να έχουν μία ειδική, συνταγματικά συμβατή μοριοδότηση, έτσι ώστε κατά βάση να είναι αυτοί που θα καλύψουν τις μόνιμες θέσεις».

Τι θα περιλαμβάνει η προκήρυξη για το ΕΣΥ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικότητες που θα ζητηθούν πέρα των νοσηλευτών είναι: Διοικητικού –Οικονομικού προσωπικού, Πληροφορικής, Στατιστικής, Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Προνοίας, Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Βοηθών Φαρμακείου, Προσωπικού Ασφάλειας (Φύλακες / Νυχτοφύλακες), Μαγείρων, Γενικών Καθηκόντων, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων κ.α

Παράλληλα, το σχέδιο της προκήρυξης θα καθορίζει και αριθμό των θέσεων που αντιστοιχούν στις κατηγορίες πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τριτέκνων και τέκνων τρίτεκνης οικογένειας, ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέσεις για τις κατηγορίες αυτές.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος