Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑΣΕΠ: 4.725 νέες θέσεις εργασίας σε ΕΛΑΣ, Στρατό και Υγεία

Κοινοποίηση

Σε αναμονή για τις προκηρύξεις

Σήμα στο ΑΣΕΠ για 4.725 νέες προσλήψεις σε ΕΛΑΣ, στρατό και Υγεία. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις για προσλήψεις συνοριοφυλάκων, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για τις προκηρύξεις 2.000 ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό. Με επικουρικό και ιατρικό προσωπικό ενισχύεται και το ΕΚΑΒ.

1.525 προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε 1.525 προσλήψεις υπαλλήλων που κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 άτομα πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατρούς στα ΤΕΠ, ενώ ήδη προχωρούν οι προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Μαζί με την παράταση 4.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ και 289 επικουρικών γιατρών, η συνολική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας φτάνει τις 9.014 θέσεις.

Οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θ’ αποσταλούν στο ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες και θ’ αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών. Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μεγάλη έλλειψη και σε τραυματιοφορείς.

Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και έχουν ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

2.000 προσλήψεις ΟΒΑ σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό

Στις 2.000 καθορίζονται οι προσλήψεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) που θα προκηρύξει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως εξής:

  • Χίλιοι διακόσιοι (1200) για τον Στρατό Ξηράς.
  • Τετρακόσιοι (400) για το Πολεμικό Ναυτικό.
  • Τετρακόσιοι (400) για την Πολεμική Αεροπορία.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξει η προκήρυξη για τις 2.000 προσλήψεις.

Οι οπλίτες και οι έφεδροι, που επιθυμούν ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα, πρέπει να πληρούν σωρευτικά, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα εξής προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
β. Να μην έχουν συµπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Το ως άνω όριο ηλικίας μειώνεται κατά τρία (3) έτη, για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Ειδικών Δυνάμεων(Ε∆) – Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ).

– Να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων. Οι υποψήφιοι για Ειδικές Δυνάμεις-Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1).

– Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60 µ.).

– Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκλημα του στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

Προσλήψεις 1.200 συνοριοφυλάκων

Πρόσληψη 1.200 ατόμων με δύο νέες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη και θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προωθεί με ταχείς ρυθμούς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν για την Αττική.

Οι Συνοριακοί Φύλακες αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία.

Για όσους προσληφθούν μετά τη συμπλήρωση πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους κι εφόσον κριθούν ικανοί/ές από τα αρμόδια συμβούλια.

Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο. Οι 1.200 νέοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση ανανεούμενη.

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: