Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας: Αναβιώνει πάλι το έθιμο του «Γληγοράκη»

Προετοιμασίες για αποκριάτικα πάρτι και μικρές καρναβαλικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες, για ν’ αναβιώσει πάλι το αποκριάτικο έθιμο του «Γληγοράκη», που θα διεξαχθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023. Προετοιμάζονται επίσης αποκριάτικα πάρτι και μικρές καρναβαλικές εκδηλώσεις σε περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Το έθιμο του Αχυρένιου-– Γληγοράκη αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας, είναι δε μία νότα παράδοσης που συνδυάζει σάτιρα και διασκέδαση και προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα «Γληγοράκεια 2023» (27 Φεβρουαρίου) και να δημιουργήσουν κατά προτίμηση πεζοπόρο τμήμα ή καρναβαλικό άρμα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Δήλωση συμμετοχής και δημιουργία πεζοπόρου αποκριάτικου τμήματος, ή αποκριάτικου άρματος μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε έδρα η χωριό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ομάδες απ’ όλο τον Δήμο με πεζοπόρο τμήμα ή καρναβαλικό άρμα.

Επίσης όποια Τοπική Κοινότητα του Δήμου θέλει να διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους μπορεί να δηλώσει την αποκριάτικη δράση και την ημέρα της εκδήλωσης στο ΝΠΔΔ του Δήμου, ώστε συντονισμένα και από κοινού να γίνουν ενέργειες για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Δηλώσεις για διοργάνωση αποκριάτικων πάρτι και εκδηλώσεων μπορεί να γίνουν έως την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Στο βεστιάριο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου υπάρχουν στολές που κάθε γκρουπ μπορεί να προμηθευτεί και να πάρει την ιδέα του θέματος του άρματος ή του πεζοπόρου τμήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2643022232 ή στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος