Αποκαθίσταται η οδική πρόσβαση στον ορεινό όγκο του Αρακύνθου

Συνεργεία της Περιφέρειας συνδράμουν για την αποκατάσταση

Σε ενίσχυση της προσπάθειας για καθαρισμό και διάνοιξη δασικών δρόμων στο σύνολο του ορεινού όγκου του Αρακύνθου, προέβη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη μετακίνηση στην περιοχή και δεύτερης μπουλντόζας. Ήδη από τις 21 Μαΐου επιχειρούσε στην περιοχή ένα μηχάνημα της Περιφέρειας με στόχο την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης σε δρόμους του βουνού, οι οποίοι ήταν αδιάβατοι, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση για πάρα πολλά χρόνια.

Η περιοχή του Αρακύνθου φιλοξενεί, πέραν των όσων την επισκέπτονται για λόγους φυσιολατρικούς ή άθλησης και δεκάδες κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και κυνηγούς, οι οποίοι διευκολύνονται με την βελτίωση των οδικών προσβάσεων, που εξυπηρετούν πρωτίστως το έργο της επιτήρησης και προστασίας του Αρακύνθου από την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς μέχρι τώρα πολλά σημεία της περιοχής ήταν απρόσιτα για τις δυνάμεις πρόληψης και πυρόσβεσης.

«Η Περιφέρεια, συνδράμει το Δασαρχείο, όπως και σε άλλες περιπτώσεις που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς της, για να ανοίξουν δρόμοι, οι οποίοι από την εγκατάλειψη είχαν καταστεί απροσπέλαστοι. Ο Περιφερειάρχης δείχνει, προσωπικό ενδιαφέρον για μια περιοχή ιδιαίτερα μεγάλου φυσικού κάλλους, η οποία επιβάλλεται να προστατευθεί, αλλά και να αναδειχθεί» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

«Η Περιφέρεια με δικά της μηχανήματα θα συνεχίσει να προσφέρει έργο στον τόπο μας. Η εποχή της αδράνειας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θέλω να ευχαριστήσω τους χειριστές των μηχανημάτων μας για την αδιάλειπτη και επιμελημένη εργασία τους και να καλέσω όλους τους συμπατριώτες μας να γνωρίσουν, να προστατέψουν και κυρίως να αγαπήσουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μας», συμπλήρωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος