Αντίστροφη μέτρηση για το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ»

Συνάντηση διοργανωτών και εκπροσώπου της «Ανεμώνης»

Τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την Εντεταλμένη Σύμβουλο-Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη και την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΑΝΕΜΩΝΗ» Νίκη Πατσουράκη, υποδέχτηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας, εν όψει της διοργάνωσης του «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και φέτος ενισχύει το έργο της «Ανεμώνης». Πρόκειται για ένα νεοσύστατο Σύλλογο με έδρα το Αγρίνιο, ο οποίος έχει ως σκοπό τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και των οικογενειών τους.

«Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αγρινίου είναι συνδιοργανωτής στο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ». Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί με τη συμμετοχή μας στον Αγώνα ενισχύουμε το σημαντικό έργο της «Ανεμώνης». Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους Αγρινιώτες και όχι μόνο, να κατέβουν στους δρόμους της πόλης και να αθληθούν, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα της προσφοράς προς το συνάνθρωπο» ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 13.00, ενώ από το απόγευμα τις ίδιας ημέρας θα δίνεται η δυνατότητα των δια ζώσης εγγραφών στο Παπαστράτειο Μέγαρο τις ώρες που έχουν ήδη ανακοινωθεί (πληροφορίες στο www.geagr.gr).

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης τέτοιων πρωτοβουλιών. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των πολιτών αυτή τη φορά πιστεύουμε θα είναι πιο μαζική από ποτέ. Ήδη οι ηλεκτρονικές εγγραφές μας δείχνουν ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με θέρμη τον αγώνα, αλλά και το σκοπό του», υπογράμμισε η Εντεταλμένη Σύμβουλο-Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη.

Στα φετινά χαρακτηριστικά του αγώνα συγκαταλέγεται και μια μικρή μείωση της διαδρομής, καθώς επί της οδού Δήμου Τσέλιου οι αγωνιζόμενοι δεν θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά θα συνεχίζουν ευθεία και θα στρίβουν αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, διανύοντας εν συνεχεία κανονικά τη διαδρομή ως ίσχυε.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική γιορτή του Αγρινίου, που στόχο έχει να γεμίσει το κέντρο της πόλης με παιδικά χαμόγελα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης. Αφουγκραζόμενοι λοιπόν τις παρατηρήσεις όσων έχουν πάρει ξανά μέρος στον αγώνα, μικρύναμε ελαφρώς τη διαδρομή, προς διευκόλυνση των οικογενειών και των μικρών μας φίλων», τόνισε ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Ανδρέας Μπρέσιακας.

Την ημέρα του αγώνα στην Πλατεία Δημοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια των εγγραφών και παραλαβής των αριθμών στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου (από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου και ώρες 18.00-21.00, καθώς και στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρες 10.00-13.00), θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της «Ανεμώνης», είτε μέσω του ειδικού κυτίου προσφοράς χρημάτων είτε μέσω αγοράς διαφόρων αντικειμένων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

«Είμαστε χαρούμενοι διότι μέσα από το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» δίνεται η δυνατότητα στην κοινωνία του Αγρινίου και όχι μόνο, να γνωρίσει και να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου μας. Γιατί πολύ απλά ο αυτισμός δεν πρέπει να είναι ταμπού. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την τιμή που μας κάνουν και αφιερώνουν το φετινό αγώνα στην «Ανεμώνη», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκη Πατσουράκη.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος