Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου του Δήμου Αγρινίου

Κοινοποίηση

Έπεσαν υπογραφές για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, που «δημιουργεί δυναμική ανάπτυξης» – Τι παρεμβάσεις προβλέπονται και σε ποιες περιοχές

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Αγρινίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023. «Το Αγρίνιο θ’ αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό εμπορικό κέντρο, προσιτό και προσβάσιμο, μ’ έναν σύγχρονο πυρήνα εμπορίου. Δημιουργείται δυναμική ανάπτυξης και αναδεικνύεται η ταυτότητα της εμπορικής περιοχής του κέντρου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο χτίζουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας κι εξωστρέφειας. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των εμπόρων και συνεχίζουμε να υλοποιούμε σύγχρονα έργα για έναν σύγχρονο Δήμο», σχολίασε ο κ. Παπαναστασίου.

Το έργο «Αναβάθμιση δημόσιου χώρου μέσω αναπλάσεων – Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 721.432 ευρώ, προβλέπει παρεμβάσεις στις εξής περιοχές:

  • Ανάπλαση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη).
  • Ανάπλαση πεζοδρομίων τμήματος οδού Καζαντζή.
  • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη.
  • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ηλία Ηλιού και Καζαντζή.
  • Ανάπλαση ανώνυμης πλατείας παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας.
  • Κατασκευή προθήκης ανάδειξης κιόνων στη Μητρόπολη Αγρινίου.

Το συνολικό μήκος του δικτύου των εμπορικών δρόμων, που εντάσσονται στο έργο, ανέρχεται στα 1.055 μέτρα, ενώ η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ.. Η σύμβαση χρηματοδοτείται απ’ το πρόγραμμα Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες, ΤΑΜΕΙΟ: ΕΤΠΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: