Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία, με περισσότερα τεστ – Ανακοινώσεις από Πλεύρη – Κεραμέως

Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ελήφθη, σύμφωνα με το iefimerida, η απόφαση ν’ ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2022. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι δύο Υπουργοί αναμένεται ν’ ανακοινώσουν αλλαγές στα πρωτόκολλα με περισσότερα διαγνωστικά τεστ για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση για ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Οι λόγοι είναι παιδαγωγικοί, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, ψυχολογικοί, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον και το κυριότερο επιδημιολογικοί, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο.

Δημόπουλος: Ανοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση

Ενδεικτικές για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ήταν και οι δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Δημόπουλου, ο οποίος τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία ευρίσκονταν με τα self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση». «Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος