Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας, την Κυριακή 23 Μαρτίου

Κοινοποίηση

Την Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας διοργανώνουν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», την Κυριακή 23 Μαρτίου (11:30), στο Νησάκι της Αγίας Τριάδας. Η εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στους ηρωικούς υπερασπιστές της Κλείσοβας, που στις 25 Μαρτίου 1826 είχαν αντισταθεί ηρωικά σε μια από τις σημαντικότερες μάχες της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 22 Μαρτίου 2025

17:00: Εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στην Κλείσοβα. Όσοι επιθυμούν να παραστούν, είναι απαραίτητο να φορούν παραδοσιακή ενδυμασία και να βρίσκονται στον χώρο στις 16:15.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

11:30: Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας στο ιστορικό νησάκι της Αγίας Τριάδας – Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της Διακοσιοστής Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου (1826-2026) και στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης μέσα από μια ζωντανή αναπαράσταση των γεγονότων.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Περιεχόμενα άρθρου [hide]

Διαβάστε επίσης: