Ακόμα πιο κοντά η έγκριση του Περιφερειακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2021-2027

Κατά 190 εκ. ευρώ υψηλότερο από το τρέχον – Βασικό εργαλείο για το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας

Τεχνική σύσκεψη για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου. Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Με το πρόγραμμά μας στοχεύουμε ν’ αλλάξει η Περιφέρεια προσανατολισμό, να εκσυγχρονιστεί και ν’ αποτελέσει σημαντική ανταγωνιστική συνιστώσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής εξωστρέφειας».

Κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία του Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε αναλυτική συζήτηση ανά στόχο πολιτικής και τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του νέου προγράμματος. Όπως εξήγησε η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθόπουλου, το νέο πρόγραμμα είναι κατά 190 εκ. ευρώ υψηλότερο από το τρέχον και θ’ αποτελέσει βασικό εργαλείο για το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειας.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να φέρουμε πιο κοντά την έγκριση του Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας. Από αυτή την συνεργασία, την μεγάλη εμπειρία των στελεχών του ΥΠΑΝ, αλλά και το ευρύ πνεύμα και την γνώση των στελεχών της επιτροπής, η υπηρεσία μας θα είναι σε θέση σύντομα να υποβάλει το τελικό σχέδιο του προγράμματος μας. Με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, ας υποστηρίξουμε όλοι μαζί το έργο των υπηρεσιακών στελεχών ώστε το νέο πρόγραμμα να μπει σε τροχιά υλοποίησης το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Rasmussen συνεχάρη την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Φαρμάκη για τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της νέας προγραμματικής περιόδου, σημειώνοντας: «Έχουμε λάβει ευρεία πληροφόρηση από την κοινωνία που είναι βέβαιο πως θα μας δώσει την ευκαιρία να πετύχουμε καλύτερα τους στόχους μας».

Στην τεχνική σύσκεψη έλαβαν ακόμη μέρος τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βασίλειος Κονίδας, Χριστίνα Καλαϊτίδη και Αγγελική Καβαλιεράτου, όπως επίσης στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος