Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Αιτωλοακαρνανία: Κινητοποίηση – διαμαρτυρία κτηνοτρόφων την Τετάρτη – Τα αιτήματά τους

Κοινοποίηση

Στον κόμβο της Αμφιλοχίας η κινητοποίηση – Τί διεκδικούν

Σε κινητοποίηση – διαμαρτυρία καλούν όλους τους κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ακτίου-Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Κατούνας-Μεδεώνων. Η κινητοποίηση-διαμαρτυρία θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου (11:00), στον κόμβο Αμφιλοχίας. «Επιλέγουμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι κτηνοτρόφοι εξηγούν ότι, «οι μειώσεις των ενισχύσεων εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το φαινόμενο των επιθέσεων λύκων στα κοπάδια στο σύνολο της περιοχής μας, που και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση μας αφήνει εδώ και καιρό απροστάτευτους, μας οδηγούν, μαζί με μια σειρά άλλα προβλήματα, με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από την παραγωγή. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι μας, τον τελευταίο χρόνο, εγκατέλειψαν την κτηνοτροφία».

Τα αιτήματά τους:

  • Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό του φαινομένου των επιθέσεων λύκων. Να δοθεί αποζημίωση που να εξασφαλίζει το σύνολο του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.
  • Να ενταχθούν ξανά στην «εξισωτική ενίσχυση», τα τοπικά διαμερίσματα Πλαγιάς-Περατιάς.
  • Εγγυημένες τιμές στο γάλα, πάνω του κόστους παραγωγής που να εξασφαλίζει εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα στην ελιά, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την ακαρπία.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: