Αιτωλοακαρνανία: Έργα καθαρισμού της κοίτης του Ευήνου ποταμού

Στα έργα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης

Την εξέλιξη των εργασιών καθαρισμού της κοίτης του Ευήνου, στο ύψος του Ευηνοχωρίου, επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ανάδοχο του έργου και το τοπικό συμβούλιο της περιοχής. Εργασίες γίνονται από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού προς τις εκβολές του ποταμού, με βάση τον σχεδιασμό δε, ο καθαρισμός και οι παρεμβάσεις θα φτάσουν μέχρι τη θάλασσα. Η περιοχή των εκβολών του Ευήνου διαθέτει ένα μοναδικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η προστασία της και ανάδειξης της είναι προτεραιότητα.

«Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε δεκάδες σημεία της Περιφέρειας. Στα περισσότερα δε απ’ αυτά τα σημεία είχαν να πραγματοποιηθούν εργασίες για παρά πολλά χρόνια», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

«Ο τομέας της αντιπλημμυρικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας είχε τραγικές έλλειψεις, ωστόσο με τη διαρκή προσπάθεια όλων μας και ιδιαίτερα των υπηρεσιακών παραγόντων έχουμε απτά αποτελέσματα. Σύντομα πιστεύω θα μπορέσουμε να δούμε και άλλους “καρπούς” αυτής της προσπάθειας», συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων.

Οι αντιπλημμυρικές εργασίες θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, εστιάζοντας στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην, κατά το δυνατό, πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος