Αιτωλοακαρνανία: Έργα άνω των 15 εκ. ευρώ για αποκατάσταση βλαβών και ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες

Εγκρίθηκαν πιστώσεις

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται, με 24 εκ. ευρώ, έργα για την αποκατάσταση βλαβών, που προέκυψαν από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στα τέλη του περασμένου χρόνου, όπως αναφέρει απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχαν αποτυπώσει άμεσα τα προβλήματα και είχαν καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης συνολικού ύψους 38,6 εκ. ευρώ.

Μέσα σε λίγους μήνες εγκρίθηκαν οι πρώτες πιστώσεις που αφορούν έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και των τριών Περιφερειακών Έργων, αλλά και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Στην Αιτωλοακαρνανία χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκ. ευρώ.

Ποσό 8,4 εκ. ευρώ προορίζεται για την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου και έργων οδοποιίας εξαιτίας βλαβών και ζημιών που εντοπίζονται στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.

Ποσό 2,6 εκ. ευρώ εγκρίθηκε για την αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Μεταξύ άλλων θ’ αντιμετωπιστούν οι εκτεταμένες κατολισθήσεις στην ΕΟ 38 «Αγρίνιο – Καρπενήσι».

Εργασίες ύψους 1,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται για αποκατάσταση βλαβών σε έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας στις αρδευτικές αποστραγγιστκές διώρυγες Δ20 και Δ28, οι οποίες αποστραγγίζουν το σύμπλεγμα των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμάχειας προς τους ποταμούς Αχελώο και Εύηνο.

Με 1 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του ρέματος Σκα ή Σκάλας στα διοικητικά όρια της Ναυπάκτου.

Με 1,1 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών σε έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας στη διώρυγα Διμήκου, ενώ διάβρωση έχει εντοπιστεί και στην κοίτη στην περιοχή Αγγελοκάστρου.

Τέλος με 734.000 ευρώ χρηματοδοτείται η αποκατάσταση βλαβών έργων υποδομής αποστραγγιστικής τάφρου Ουζερου στους Δήμους Αγρινίου και Ξηρομέρου, καθώς απαιτούνται εργασίες, για ν’ αποκατασταθούν τα έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος