Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αιτωλοακαρνανία – «Δημιουργώ με φαντασία»: Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ

Κοινοποίηση

Αφορά παιδιά ηλικίας 6-16 ετών – ο πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικές δράσεις όπως εικαστικά, θέατρο, ρομποτική, χορό κ.ά.

Μία σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους ωφελούμενων ΤΕΒΑ, ηλικίας 6 έως 16 ετών, με τίτλο «Δημιουργώ με φαντασία» ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικές δράσεις όπως εικαστικά, θέατρο, ρομποτική, χορό κ.ά..

Στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν τα ενδιαφέροντά τους και ν’ αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα τα βοηθήσουν ν’ ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας (συνεργασία, κριτική σκέψη, ενσωμάτωση στην ομάδα, αυτορρύθμιση, επίτευξη κοινών στόχων, προσωπική επικοινωνία κ.ά.).

Η έναρξη των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Στην δράση συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας, Ξηρόμερου, Θέρμου και Ακτίου-Βόνιτσας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2611100230 από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Σαλμά: «Τα παιδιά είναι το μέλλον»

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά λέει: «Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και θα πρέπει, με κάθε τρόπο, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, να τους δίνεται η δυνατότητα ν’ αναδείξουν και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των πιο αδύναμων συμπολιτών μας με κάθε εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενδυνάμωσή τους. Στόχος είναι οι κοινωνικές δράσεις να έχουν ανταπόκριση και συνέχεια».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: