Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Αιτωλοακαρνανία: 9,6 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε περισσότερα από 85 σημεία

Κοινοποίηση

Σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση ύψους 9,6 εκ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Νέα σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ύψους 9,6 εκ. ευρώ, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμοί ρεμάτων Αιτωλοακαρνανίας» την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε πάνω 85 σημεία της Περιφερειακής Ενότητας για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και καθαρισμός των κυριότερων υδατορεμάτων που απορρέουν στην Αιτωλοακαρνανία, με σκοπό την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων περιοχών τους.

Θα διενεργούνται δε τακτικές επιθεωρήσεις για τον εντοπισμό και την καταγραφή τυχόν φθορών και βλαβών που ενέχουν επικείμενους κινδύνους για τους χρήστες, προκειμένου να δρομολογείται η άμεση αποκατάσταση τους. Προβλέπονται εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής στη πρότερη μορφή τους κατεστραμμένων τεχνικών έργων, εργασίες καθαρισμού της κοίτης των υδατορεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα προκειμένου να διευκολύνεται η υδραυλική λειτουργία των υδατορεμάτων, αλλά και εργασίες προστασίας κοίτης ρεμάτων και πρανών με λιθορριπές με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.

«Εξασφαλίζουμε συντήρηση και αποκατάσταση στα ποτάμια της Αιτωλοακαρνανίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, παρεμβαίνοντας παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Στόχος μας να δρομολογούμε και να υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και βέβαια του φυσικού περιβάλλοντος» σχολίασε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: