Αιτωλοακαρνανία: 3,8 εκ. ευρώ για αναβάθμιση του οδικού δικτύου – Βελτιώνεται ο δρόμος Τριανταφυλλέϊκα – Διποταμιά

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο

Την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής περιοχής της Τριχωνίδας συνεχίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλεϊκα –Κοκκινόβρυση», την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Είναι προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν σύντομα στην 54η Επαρχιακή οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Τριανταφυλλέϊκα–Διποταμιά και αφορούν σ’ ένα δρόμο μήκους 6χλμ., στον οποίο έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα από Διποταμιά προς Αμπέλια, αλλά το υπόλοιπο είναι χωματόδρομος κακής βατότητας και προσβασιμότητας.

Προβλέπονται χωματουργικές εργασίες (καθαρισμοί – διάνοιξη τάφρων και επένδυσή τους με σκυρόδεμα), κατασκευή τεχνικών έργων, εξυγίανση οδοστρώματος, όπου απαιτείται, κατασκευή υπόβασης – βάσης και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς επίσης τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Πρόκειται για τη συνέχιση των δρομολογημένων παρεμβάσεων στα ορεινά του Δήμου Θέρμου με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, που είναι καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος