Αιτωλοακαρνανία: 1,2 εκ. ευρώ για έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε τρεις Μονές και προσκυνηματικούς χώρους

Υπεγράφη η σύμβαση από τον Περιφερειάρχη

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Εργασίες βελτίωσης της βατότητας οδών πρόσβασης σε μονές και προσκυνηματικούς χώρους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα των οδών και να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση των οχημάτων. Εργασίες θα εκτελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

  • Προς την Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, που βρίσκεται κοντά το χωριό Γαβαλού και είναι ευρέως γνωστή με την ονομασία «Ι.Μ. Κατερινούς». Είναι ανακαινισμένη και αφιερωμένη στα Γενέσια της Θεοτόκου. Η οδός πρόσβασης, μήκους περίπου 3,50 χλμ., είναι ασφαλτοστρωμένη, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης).
  • Προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου, που είναι ένα από τα μετόχια της Ιεράς Μονής Αγίου Μηνά Αιγίνης στην Αιτωλοακαρνανία. Βρίσκεται στο Νεοχώρι Οινιαδών του Δήμου Μεσολογγίου. Η οδός πρόσβασης είναι ασφαλτοστρωμένη έως ένα σημείο, με προβλήματα (καθιζήσεις, λακκούβες έλλειψη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη σήμανσης) και στο υπόλοιπο μήκος 2 χλμ. χωμάτινη.
  • Προς την Ι.Μ. της Παναγίας της Λυκουρίσσης, που βρίσκεται στην Σκουτερά Αγρινίου. Είναι κτίσμα του περασμένου αιώνα. Η οδός πρόσβασης είναι μήκους 2,7 χλμ. χωμάτινη, που χρήζει βελτίωσης.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, που είναι προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πρόκειται να εκτελεστούν, μεταξύ άλλων, εργασίες όπως καθαρισμοί τάφρων, οχετών, πρανών, ερεισμάτων, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, κατασκευή τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων και τοίχων αντιστήριξης. ανακατασκευή οδοστρώματος με τοπικές εξυγιάνσεις στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση, κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και διαγράμμιση οδοστρώματος.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος