Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δ.Δ. του Δήμου Μεσολογγίου

Κοινοποίηση

Εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και αγροτικό οδικό δίκτυο Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Μεσολογγίου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ανεμοθύελλα κυρίως στην περιοχή των Οινιαδών. Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, εκτός των εποχιακών καλλιεργειών (ελιές – εσπεριδοειδή) που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές λόγω των αλλεπάλληλων πληγμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση – ανεμοθύελλα) των τελευταίων ημερών, σοβαρά προβλήματα εμφανίζει το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας αλλά και αστικά σημεία λόγω πτώσης δένδρων. Τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποιούν κατά τόπους παρεμβάσεις για την απομάκρυνση κορμών, ενώ την ίδια ώρα οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν ευμετάβλητες.

Σημειώνεται πως ειδικά για το Νεοχώρι Οινιάδων από την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων (8/11) έως σήμερα, έχουν υποβληθεί 232 δηλώσεις ζημίας, 70 περίπου στην Κατοχή και 70 για την περιοχή του Ευηνοχωρίου. Ωστόσο, η διαδικασία υποβολής δηλώσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πριν λίγο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ κυρίας Νικάκη στην περιοχή. Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κότσαλος, οι ενέργειες και αυτοψίες που πραγματοποιούνται είναι άμεσες, προκειμένου να γίνει το συντομότερο δυνατό η συνολική αποτύπωση των καταστροφών στο Δήμο.

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει και στην συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων που μπορεί μεν να μην έχουν υποστεί ζημιά, αλλά η πρόσβαση σε πολλές περιπτώσεις προς τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι αδύνατη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν καταστήσει απροσπέλαστο το αγροτικό οδικό δίκτυο. Ο όγκος νερού δε που δέχθηκε η περιοχή από την έναρξη της κακοκαιρίας, έχει θέσει σε οριακή λειτουργία τα κεντρικά κανάλια αποστράγγισης.

Κατόπιν συνεννόησης και συνεχών επισκέψεων στις πληγείσες περιοχές, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, με αίτημα που απηύθυνε τη Δευτέρα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες και οι κατά τόπους κοινότητες του Δήμου, όπου καταγράφονται τα κρισιμότερα προβλήματα.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: