Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αγρίνιο: Χορευτικά από 10 χώρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στα τέλη του Αυγούστου

Κοινοποίηση

Στις 24 Αυγούστου η επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ελλάδα – Θα συμμετέχουν πάνω από 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Ελλάδος διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα εμφανιστούν χορευτικά από Αρμενία, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Ουρουγουάη, Πολωνία και Ταιβάν.

Το Φεστιβάλ θ’ αρχίσει με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θ’ αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θ’ ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών. Ένα παγκόσμιο γλέντι, όπου όλοι οι χορευτές μαζί με τους θεατές, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σ’ ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, πολιτιστικής ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης.

Μια πλούσια αισθητική εμπειρία πολιτισμών και χρωμάτων από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, εξωτικά κουστούμια, μουσικές, χορευτικές κινήσεις, συνεπαίρνουν τον θεατή σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας σε όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια πανδαισία χορών και χρωμάτων σε μια παγκόσμια γιορτή.

Την προηγούμενη μέρα, 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Ελληνική βραδιά με συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του Αγρινίου τα οποία είναι πολλά και αποδεικνύουν πως οι χοροί και οι μουσικές παραδόσεις των προγόνων μας δεν σβήνουν, αλλά παραμένουν δυνατές και αναλλοίωτες στο χρόνο. Φορούν με καμάρι παραδοσιακές φορεσιές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και παρουσιάζουν χορούς ιδιαίτερα δύσκολους εκτελεστικά.

Στις 25 και 26 Αυγούστου θα δοθούν παραστάσεις σε πολλές Κοινότητες.

Στις 27 Αυγούστου η τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Θα δοθεί μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό, αφού τα χορευτικά σύνολα είναι επιλεγμένα ως τα καλύτερα των χωρών τους, με πλούσιο βιογραφικό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Θ’ ακολουθήσει αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου.

Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Θεοφάνης Τσιάμη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί σύντομα

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: