Αγρίνιο: Θερμαινόμενοι χώροι στις Δομές Αστέγων για προστασία από το κρύο

Οι ώρες προσέλευσης – Τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι

Θερμαινόμενους χώρους για διημέρευση και φιλοξενία διαθέτουν οι Δομές Αστέγων (3ο χλμ. ΕΟ Αγρινίου – Ιωαννίνων) του Δήμου Αγρινίου, εν όψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι Δομές μπορούν να φιλοξενήσουν όσους ζουν σε συνθήκες αστεγίας ή σε κατοικίες που είναι ακατάλληλες και ανεπαρκείς για την προστασία τους από το ψύχος και τα έντονα καιρικά φαινόμενα και αναζητούν έναν ασφαλές και ζεστό χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από 07:30 έως 19:30 για διημέρευση και από 19:00 έως 21:00 για διαμονή. Απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας και νόμιμης διαμονής στη χώρα (ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα ασύλου, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ή pcr).

Όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά της διασποράς της covid-19, όπως αυτά προβλέπονται από τη Δομή και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥΥ.

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Σχεδίου Δράσης για την προστασία των αστέγων, η Ομάδα παρέμβασης στο δρόμο (Streetwork) αποτελούμενη από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγο και Νοσηλευτές θ’ αναζητήσει πιθανά σημεία που διαμένουν συμπολίτες μας σε καθεστώς αστεγίας ή σε ακατάλληλες συνθήκες, με σκοπό την ενημέρωση τους για την δυνατότητα διαμονής τους στις Δομές και τη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2641053202, 2641360590, 2641360591

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος