Αγρίνιο – Σακελλαροπούλου για 11η Ιουνίου: «Ημέρα μνήμης και συγκίνησης»

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα 200 χρόνια από την απελεθέρωση της πόλης

Στο Αγρίνιο βρέθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης του Βραχωρίου. Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν από την Πέμπτη (10/6) με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στο Mνημείο 11ης Ιουνίου και συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής με έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημάδη, με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

Σε μήνυμά της για την ημέρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει σε ανάρτησή της στους λογαριασμούς της στα social media: «Ημέρα μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Αγρίνιο, που στις 11 Ιουνίου του 1821 απελευθερώνεται από τον τουρκικό ζυγό. Τιμάμε τους ήρωες που χωρίς να δειλιάσουν μπροστά στην υπεροπλία του δυνάστη κατέλυσαν την τυραννία και άνοιξαν τον δρόμο προς την ελευθερία».

Δείτε την ανάρτησή της:

Καιρού επιτρέποντος, το βράδυ της Παρασκευής, στις 20:30, στην πλατεία Δημοκρατίας, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και το έργο «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου (βλ. ΕΔΩ περισσότερα).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες