Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το σχέδιο για το Επιχειρηματικό Πάρκο

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η παρουσίαση από την Περιφέρεια

Στην παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα για την περίοδο 2020-2040, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η παρουσίαση για το Επιχειρηματικό Πάρκο του Δήμου Αγρινίου, θα γίνει την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου (10:00 το πρωί) στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Το σχέδιο εστιάζει στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με σύγχρονη, οργανωμένη και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των χώρων υποδοχής βιομηχανιών.

Η Περιφέρεια διοργανώνει τρεις ημερίδες, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία), στις οποίες θα παρουσιάσει το Σχέδιο για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα. Εκτός του Αγρινίου, λοιπόν, ημερίδες θα γίνουν επίσης σττον Πύργο (την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηλείας) και στην Πάτρα (την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 17:00 στο ξενοδοχείο «My Way»).

Στο επίκεντρο των ημερίδων θα βρεθούν οι σύγχρονες προκλήσεις, οι προϋποθέσεις, αλλά και οι ευκαιρίες για την άμεση παραγωγική και οικονομική ανάταξη της Δυτικής Ελλάδας, με σημεία αιχμής τον μεταποιητικό τομέα, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία και τα logistics. Θα παρουσιαστούν εναλλακτικές περιοχές που ενδείκνυνται για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Για την προετοιμασία του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης προηγήθηκε έρευνα και μελέτη για όλα τα χωροταξικά και περιβαλλοντικά δεδομένα που συνθέτουν το πλαίσιο εγκατάστασης των επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα. Έτσι στις ημερίδες θα παρουσιαστεί ένα ορθολογικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα χωρικού εξορθολογισμού για την υποδοχή επενδύσεων. Ταυτόχρονα πρόκειται για μια ισχυρή δέσμευση της Περιφέρειας να καταστεί η δυτική πύλη της Ελλάδας, πύλη ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Οι ημερίδες θα μεταδοθούν απευθείας με live – streaming. Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε διαδικτυακά, αλλά και το πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες