Αγρίνιο: Παραμένει ελεύθερος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο αγοράκι

Γιατί παραμένει ασύλληπτος – Ο 28χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή – Κομβική για την υπόθεση η κατάθεση της 52χρονης μητέρας του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση αποπλάνησης του 4χρονου αγοριού απ’ το Αγρίνιο μετά τη δημοσιοποίηση απ’ την Αστυνομία της φωτογραφίας και των στοιχείων του 28χρονου ποδοσφαιριστή. Ο Δημήτρης Κραβαρίτης, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου, παραμένει ελεύθερος καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Οι γονείς κατήγγειλαν την αποπλάνηση τον Ιούλιο του 2021 και η ποινική δίωξη σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε όλο αυτό το διάστημα ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Κραβαρίτη, ενώ η Αστυνομία πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα πριν από μερικές ημέρες.

agrinio-3

Επίσης η ασέλγεια δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα με αποτέλεσμα η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 28χρονου να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα. Ωστόσο, τα πορίσματα του παιδοψυχιάτρου και του διορισμένου πραγματογνώμονα, οι οποίοι εξέτασαν τον 4χρονο, επίσπευσαν τη διαδικασία αφού κάνουν λόγο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος του παιδιού.

Τις επόμενες ημέρες, ο 28χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Κομβική, ωστόσο, θεωρείται η κατάθεση της 52χρονης μητέρας τoυ 28χρονου, η οποία εργαζόταν ως babysitter στο σπίτι της οικογένειας και φρόντιζε το παιδί. Άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του 4χρονου καταγγέλλουν πως η 52χρονη όχι μόνο γνώριζε τι συμβαίνει με το γιο της και το ανήλικο παιδί, αλλά κάλυπτε και τη νοσηρή δράση του 28χρονου.

agrinio-4

«Τον βαθμό εμπλοκής της 52χρονης θα τον ξεκάθαρισει η ανάκριση. Μέχρι στιγμής ισχυρίζεται πως τον έβαζε δήθεν τυχαία στο σπίτι», δηλώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, κ. Παντελής Βαμβακάς.

Μια παιδική ζωγραφιά και η «περίεργη» συμπεριφορά του 4χρονου αποκάλυψαν το μαρτύριο που βίωσε το αγόρι πριν από ενάμιση χρόνο. Ο 4χρονος μετά τις άσεμνες πράξεις που δέχθηκε είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει αγκαλιές στην τηλεόραση και να τρέμει. Οι γονείς του ανησύχησαν μόλις διέκριναν αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά του. Μόλις είδαν και μια ζωγραφιά του παιδιού, η οποία αποτύπωνε το μαρτύριο που περνούσε, ανακάλυψαν τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι τους.

«Ολα ξεκίνησαν από μια ζωγραφιά. Από αυτά που είχε ζωγραφίσει το παιδί οι γονείς καταλάβαν πως κάτι συμβαίνει. Εκεί, λειτούργησε το ένστικτο των γονιών και ζήτησαν βοήθεια», εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος