Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

Αγρίνιο: «Μικροί μάγειρες εν δράσει» σέρβιραν γεύση και χαμόγελα (εικόνες)

Οι μικροί μάγειρες έπιασαν στα χέρια τους κουτάλες, πιάτα και εργαλεία και ξεκίνησαν ένα γαστρονομικό ταξίδι

Κοινοποίηση

Σε μια γεμάτη γεύση, μυρωδιές και γνώση εκπαιδευτική δράση, οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κλήθηκαν ν’ αναλάβουν ρόλο Σεφ! Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η εκπαιδευτικός κα. Αλεξάνδρα Καραγιάννη και η Γεωπόνος, Φυτοπαθολόγος Phd, Msc, κα. Βασιλική Καραπαπά.

Η αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγρινίου -Ιωάννου Βραχωρίτη- μετατράπηκε σε μια μεγάλη κουζίνα, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν ένα καθημερινό σπιτικό φαγητό υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του γνωστού τηλεοπτικού Σεφ Αντώνη Μητρόπουλου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πολύ γνωστό μαγειρικό παιχνίδι της τηλεόρασης (MasterChef – Star).

Οι «μικροί μάγειρες εν δράσει» έπιασαν στα χέρια τους κουτάλες, πιάτα και εργαλεία και ξεκίνησαν το γαστρονομικό ταξίδι, ένα ταξίδι που τους έφερε σε επαφή με έννοιες όπως η ώρα και οι ποσότητες, ενώ παράλληλα εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τα αγνά υλικά και την ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, έμαθαν κανόνες υγιεινής και τη σωστή χρήση εργαλείων της κουζίνας και βελτίωσαν κοινωνικές δεξιότητες όπως συνεργασία και επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, μαθητές και καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε βίντεο «τα φαγητά των Αρχαίων Ελλήνων στην καθημερινότητα τους». Με το τρόπο αυτό τα παιδιά έμαθαν να χρησιμοποιούν τη φαντασία και την παρατηρητικότητα τους και, μέσα από ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο παρελθόν, να μπορέσουν να εξερευνήσουν τις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων και να ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές του πολιτισμού τους.

Εξάλλου κύριο μέλημα της «Αγριωνίς Γαία», όπως ανέφερε και η Πρόεδρός της κα. Βίκυ Αγγέλη είναι «η καλλιέργεια των νέων σε όλα τα επίπεδα, πολιτιστικά, κοινωνικά και βιωματικά. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να μαγειρέψει ένα παιδί μόνο του, αποκτώντας αυτάρκεια, αυτονομία και απόκτηση μαγειρικής συνείδησης».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: