Αγρίνιο: Μια ανεπανάληπτη βραδιά με την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου, υπό την αιγίδα του Δήμου και τη συνεργασία του ιστορικού «Ορφέα»

Μία ανεπανάληπτη βραδιά, αφιερωμένη στη χορωδιακή πράξη της πατρίδας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υπό την αιγίδα του Δήμου και τη συνεργασία του ιστορικού «ΟΡΦΕΑ» της πόλης και του Μουσικού Σχολείου. Το κοινό, που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου κι έζησε μοναδικές στιγμές.

Τα νιάτα της πατρίδας, η χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» του Μουσικού Σχολείου και η φιλοξενούμενη χορωδία, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικολάου Μαλιάρα, συνέθεσαν ένα γοητευτικό ανθρώπινο παζλ με την χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» Αγρινίου, αφού παρήγαγαν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που μάγεψε τους παρευρισκόμενους.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση της εκδήλωσης από την καθηγήτρια Έβελυν Τριαντάφυλλου. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπαναστασίου σε μήνυμά του καλωσόρισε τους καλεσμένους και απέδωσε τα εύσημα στους συνεργαζόμενους φορείς.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου σχολίασε: «Η γεμάτη γκρίζες εικόνες εποχή μας χρειάζεται κάτι χρυσαφένιο και αστραφτερό σαν την εκδήλωση που γίνεται απόψε. Θα στηρίζω πάντα με θέρμη τέτοιες μοναδικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες…»

Ο Πρόεδρος του «Ορφέα» Θέμης Γαμβρούλης δήλωσε ενθουσιασμένος: «Απόψε οι σταγόνες της αρμονίας έγιναν βροχή και μας κατέκλυσαν».

Με ενθουσιασμό και ικανοποίηση μίλησε ο καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Μαλιάρας κι έκανε λόγο για «τέλεια οργάνωση της εκδήλωσης, το επίπεδο των χορωδιών και του Μουσικού Σχολείου».

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι Π.Μαρνέζος και Κ.Ζώης, η Υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μ.Γεωργακοπούλου απόφοιτη του τμ. Μουσικών Σπουδών του Παν. Αθηνών, η προϊσταμένη της ΚΕΔΑ Ε.Τσακανίκα, Πρόεδροι φορέων, καθηγητές μουσικής και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος