Αγρίνιο: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της 11ης Ιουνίου (ΦΩΤΟ)

Το σημερινό πρόγραμμα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης

Με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στο Mνημείο 11ης Ιουνίου ξεκίνησαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Η 11η Ιουνίου 1821 είναι μία από τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές του Αγρινίου. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις υποδηλώνει τον υψηλό συμβολισμό και την αξία της επετείου».

Κατάθεση στεφάνων έγινε απ’ τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, τους επικεφαλής κι εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, συλλόγους και φορείς της πόλης.

Το σημερινό πρόγραμμα

  • 9.30 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.
  • 10.50 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου.
  • 10.55 Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
  • 11.00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό Ανθή Παπαθανασίου.
  • 11.30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • 12.00 Τελετή Ανακήρυξης της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Αγρινίου και επίδοση του κλειδιού της πόλης. Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος).
  • 20.30 Πλατεία Δημοκρατίας. H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και το έργο «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου (βλ. ΕΔΩ περισσότερα).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος