Αγρίνιο: Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών από την ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών (ΦΩΤΟ)

Έγινε περιήγηση των φοιτητών στα βασικά τοπόσημα της πόλης του Αγρινίου

Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου (του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας) έκαμε η ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγρινίου και περιελάμβανε περιήγηση στα βασικά τοπόσημα της πόλης του Αγρινίου.

Στόχος ήταν η παρουσίαση της ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας της πόλης στα νέα παιδιά, που ήρθαν να σπουδάσουν στον τόπο μας, ενώ ακολούθησε κέρασμα απ’ τον Δήμο στη λίμνη Τριχωνίδα για τη γνωριμία των παιδιών μ’ ένα σημαντικό σημείο φυσικού κάλλους της περιοχής. Εκεί διεξήχθησαν παιγνιώδεις δραστηριότητες γνωριμίας και ενδυνάμωσης σχέσεων μεταξύ των φοιτητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διδάσκοντες των Τμημάτων και υποψήφιοι διδάκτορές τους.

Μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, η ΔΡΩ δήλωσε ότι «θα στηρίξει ενεργά την παρουσία των πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο, κρίνοντας ότι η πόλη δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες στο ακαδημαϊκό δυναμικό της και ότι θα είναι αρωγός σε κάθε ενέργεια που θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της εδραίωσης και της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος