Αγρίνιο: «Γιάννης Μόραλης – Η μνήμη της αφής» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου 2023

Παρουσία μέλους της οικογένειας Μόραλη έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Γιάννης Μόραλης – Η μνήμη της αφής», στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (ΔΠΑ), την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022. Η έκθεση, που παρουσιάζεται έως τις 26 Μαρτίου 2023, είναι αφιερωμένη στη γυναικεία παρουσία, μια θεματική που ιδιαίτερα ενδιέφερε τον Γιάννη Μόραλη και η οποία χαρακτηρίζει το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου του.

Ο Διευθυντής της ΔΠΑ Χρηστος Γαρουφαλής σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ από καρδιάς τη φίλη Χριστίνα Μόραλη, Πρόεδρο του “Εργαστηρίου Ι. Μόραλης” για την εμπιστοσύνη της στη ΔΠΑ και την άψογη συνεργασία μας. Ευχαριστώ και τον αγαπητό συλλέκτη Σωτήρη Φέλιο για την ευγενική παραχώρηση των δυο έργων του Μόραλη από τη προσωπική του συλλογή, τα οποία εμπλουτίζουν ποιοτικά την έκθεση. Οι Αγρινιώτες δικαιούμαστε να νιώθουμε υπερήφανοι, γιατί συμμετέχουμε ως ΔΠΑ με τρία έργα – μικρά διαμάντια, δωρεά του υιού του Κωνσταντίνου Μόραλη».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στα 10 χρόνια πορείας της Δημοτικής Πινακοθήκης, τονίζοντας: «Σε αυτό το χώρο, που έχει γίνει ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, σήμερα κυριαρχούν κάποια από τα έργα του δημιουργού, σχέδια, μελέτες και προσωπικά αντικείμενα που ανήκουν κατά κύριο λόγο στην οικογένεια Μόραλη. Είναι ο ιδανικός τρόπος να τιμήσουμε την δεκάχρονη πορεία της Δημοτικής Πινακοθήκης και να εγκαινιάσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις. Η έκθεση ως κορυφαίο εικαστικό γεγονός πιστοποιεί την εντυπωσιακή πορεία της Πινακοθήκης. Η συνεργασία με την “Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης”M” και η παρουσία της οικογένειας Μόραλη συνέβαλλαν στο εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ τον Χρήστο Γαρουφαλή, γιατί η προσφορά του όλ’ αυτά τα χρόνια είναι ανεκτίμητη».

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Δάφνη, Τάσος Κουτσουρής, Χρήστος Γαρουφαλής.
Μουσειογραφικός σχεδιασμός: Σπύρος Νάσαινας.
Συντονισμός: Χριστίνα Μόραλη, Χρήστος Γαρουφαλής.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο, 10:00-13:30 και 18:00-20:30. Κυριακή: 10:30-13:30, Δευτέρα και αργίες κλειστά. Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

Πληροφορίες: τηλ. 2641360419, email: pin[email protected]. https://www.dipinag.gr και www.jmoralis.gr.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος