Αγρίνιο: Εργασίες ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής της οδού Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Σε εξέλιξη είναι η ασφαλτόστρωση και οι εργασίες ανακατασκευής της οδού Αγ. Βαρβάρας, που εντάσσονται στο έργο «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Σχεδίου Πόλης», ύψους 2,8 εκ. ευρώ, απ’ το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν ανακατασκευή της οδού, των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της, αλλά και των οδών περιμετρικά της πλατείας και ανάπλαση της πλατείας Αγίας Βαρβάρας.

Την πορεία των εργασιών παρακολούθησε την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου. Είπε, μεταξύ άλλων: «Σταδιακά ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό έργο για την Αγία Βαρβάρα. Τολμήσαμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μια παρέμβαση που αλλάζει τη φυσιογνωμία της περιοχής. Διασφαλίζουμε την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων και ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε αισθητικά με την ανάπλαση της πλατείας, την κατασκευή συντριβανιών και την προσθήκη πράσινου την περιοχή».

Στα πεζοδρόμια τοποθετήθηκε πλήρες δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φώτα led σύγχρονης τεχνολογίας μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος, ειδικές ράμπες τόσο για AMEA όσο και για παιδικά καροτσάκια και άλλα τροχοφόρα αμαξίδια.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος