Αγρίνιο: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού το 1941 (ΦΩΤΟ)

80 χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης (28/4/21) για τα θύματα του βομβαρδισμού, τη Μεγάλη Τετάρτη του 1941, στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, στο σημείο όπου έχει τοποθετηθεί τιμητική επιγραφή. Ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, ογδόντα χρόνια μετά τον βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου, τίμησαν τη θυσία των συμπατριωτών μας.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτριος Τσούνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης, η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι των οικογενειών Μουμουγιάννη, Τόντου, Λαμπράκη και εις μνήμη Σπ. Τόντου συνάδελφοι και συντοπίτες του.

«Σαν σήμερα, πριν από 80 χρόνια, οι κατακτητές χτύπησαν αμάχους και σκότωσαν αθώους προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα. Τιμούμε τη μνήμη των Αγρινιωτών αγωνιστών συμβάλλοντας στην ανάδειξη του σημείου όπου θυσιάστηκαν και είναι εμφανή τα θραύσματα από τις βόμβες. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για να πνέει στον τόπο μας άνεμος ελευθερίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας αναφέρθηκε στα θύματα του βομβαρδισμού και τον τότε υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία του Αγρινίου Υπομοίραρχο Τόντο Σπυρίδωνα, που ήταν το πρώτο θύμα του βομβαρδισμού.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος