Αγρίνιο: Ενημέρωση για τις επιπτώσεις της φτώχειας

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η ενημερωτική δράση

Ενημερωτική δράση για τις επιπτώσεις του φαινομένου της φτώχειας θα πραγματοποιήσουν στο Αγρίνιο οι οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών ΕΣΠΑ (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου. Η δράση θα γίνει στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της 17ης Οκτωβρίου, που είναι ημέρα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας. Καθιερώθηκε το 1993 απ’ τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα!

Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν ν’ απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος