Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αγρίνιο: Έναρξη μαθημάτων Ακορντεόν από την Κοινωφελή Επιχείρηση

Κοινοποίηση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου ανακοίνωσε την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης Ακορντεόν για το σχολικό έτος 2017 -2018. Έναρξη μαθημάτων από 1η Οκτωβρίου. Θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά κι ενηλίκων. Υπεύθυνη καθηγήτρια θα είναι η κα. Μαίρη Τσιρώνη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6945 077314 & 26410 55655. Διεύθυνση: Δαγκλή 27 (πρώην καπναποθήκες Παπαστράτου).

Το ακορντεόν είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο που, συνδυάζοντας τη μελωδία με ρυθμική και αρμονική συνοδεία, μπορεί να παίζει και μόνο του, χωρίς να χρειάζεται άλλα όργανα. Μουσική ειδικά για ακορντεόν έχουν γράψει συνθέτες όπως ο Τσαϊκόφσκυ, ο Σοστακόβιτς, ο Άλμπαν Μπεργκ, ο Άστορ Πιαζόλα κ.ά. Στην Ελλάδα ήρθε από τις αρχές του 20ού αιώνα, κυρίως από Μικρασιάτες πρόσφυγες, σαν «αρμόνικα», «φύσα», «μεσοφωνία» και άρχισε ν’ ακούγεται μέσα από την παραδοσιακή μουσική, για να επικρατήσει τελικά στη λαϊκή και ελαφρά μουσική αποκλειστικά σαν «πιάνο-ακορντεόν». Η Σοφία Βέμπο το χρησιμοποίησε σαν μοναδικό όργανο συνοδείας στις περιοδείες της στους μαχητές του 40.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: