Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» (ΦΩΤΟ)

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η έκθεση

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου (ΔΠΑ) και στην οποία παρουσιάζονται έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου αφιερωμένα στην Επανάσταση. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής, στα εγκαίνια της έκθεσης, σημείωσε την σπουδαιότητα των έργων τα οποία «…σαν ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφικής ανταπόκρισης ευαισθητοποίησαν και αφύπνισαν το φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη».

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Με ξεχωριστή χαρά υποδεχόμαστε στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου επτά φημισμένα έργα ενός σπουδαίου φιλέλληνα. Ο Ευγένιος Ντελακρουά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γνώρισε τον αγώνα των Ελλήνων μέσα από διηγήσεις. Εκείνες οι αφηγήσεις οδήγησαν το πινέλο του σε μεγαλειώδη έργα. Αλλά και σε μια καλλιτεχνική επανάσταση. Η τέχνη του συγκλόνισε τους Ευρωπαίους και με την ορμή της έστρεψε την προσοχή στη μικρή χώρα που πάλευε να ελευθερωθεί».

Στη ξενάγηση που ακολούθησε ο κ. Γαρουφαλής παρουσίασε αναλυτικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το κάθε έργο ξεχωριστά.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Τα έργα παρέχονται από την Agence Photographique – Réunion des Musées Nationaux – GrandPalais – Louvre (Φωτογραφικό Πρακτορείο – Ένωση Εθνικών Μουσείων – GrandPalais – Λούβρο).

Οι επισκέπτες -για την είσοδό τους- θα πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με την αστυνομική ταυτότητα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Ώρες επισκέψεων:
Τρίτη-Σάββατο: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 20:30
Κυριακή: 10:30 – 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά

Πληροφορίες:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δ. Βότση 2, Αγρίνιο
τηλ. 26413 60419, e-mail: [email protected], www.dipinag.gr

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος