Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Αγρίνιο: Ξεκινάει την Πέμπτη η δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Κοινοποίηση

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη χρήση του συστήματος

Από την Πέμπτη 15 Ιουνίου ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αγρινίου. Πρόκειται για ένα σύστημα με 600 αισθητήρες, mobile εφαρμογή για τους χρήστες, πινακίδες πληροφόρησης (περιμετρικά της πόλης) και mobile εξοπλισμό για την Δημοτική Αστυνομία. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας εξέτασαν την Τετάρτη (14/6) τις τελευταίες λεπτομέρειες για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος, μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο.

«Πρόκειται για μια σύγχρονη εφαρμογή που καθοδηγεί τους δημότες σ’ ελεύθερη θέση στάθμευσης εξασφαλίζοντας λιγότερο χρόνο εύρεσης θέσης και διευκολύνοντας τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη. Λειτουργήσαμε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Προχωράμε μπροστά σε ένα έξυπνο και σύγχρονο Αγρίνιο», σχολίασε ο κ. Παπαναστασίου.

Όπως εξήγησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, η δοκιμαστική λειτουργία θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση του βασικότερου κορμού των αναπλάσεων των οδών του κέντρου της πόλης.

Για το λόγο αυτό συστήνεται στους δημότες να εφαρμόζουν το νέο σύστημα και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για οποιαδήποτε παρατήρηση, υπόδειξη ή πρόβλημα προκύψει. Αυστηρή προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του συστήματος είναι η στάθμευση των οχημάτων εντός της οριοθετημένης περιοχής στάθμευσης – θέσης.

Στην περιοχή που εκτείνεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, υπάρχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο (Wi-Fi), ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε επιβάρυνση στους πολίτες.

Οι οδοί Παπαθανάση και Τάσου Παπαστράτου (πρώην Δεληγιώργη), πλησίον της πλατείας Παναγοπούλου, έχουν οριστεί ως πεζόδρομοι και, ως εκ τούτου, δεν συμπεριλαμβάνονται στο νέο σύστημα. Μέχρι την κατασκευή της πεζοδρόμησης, θα είναι αποκλειστικά ζώνη στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του Δ τομέα.

Οδηγίες χρήσης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (Agrinio Smart Parking)

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ Ή ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ:

Ο χρήστης μπαίνει στη σελίδα https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/agrinio και καταθέτει ηλεκτρονικά το αίτημά του. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές, μέχρι 3 ημέρες μετά τη παράβαση. Υπάρχει η δυνατότητα και για υποβολή αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία (Δημοτική Αστυνομία).

Τρόποι πληρωμής:

 • Ο χρήστης μπορεί με τον αριθμό της θέσης στάθμευσης να μεταβεί σ’ ένα σημείο πώλησης καρτών-εισιτηρίων, για να διεκπεραιώσει την στάθμευση.
 • Επίσης μπορεί μέσω του κινητού του να κατεβάσει την εφαρμογή agriniosmartparking, είτε από το playstore είτε από το applestore.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

 1. Να βλέπει μόνο τις ελεύθερες θέσεις σε λίστα ή σε χάρτη, ακόμα και χωρίς log in.
 2. Να πληρώσει και να δεσμεύσει μία ελεύθερη θέση στάθμευσης, κάνοντας log in.

Βήματα για την αγορά θέσης μέσω app:

 1. Από το πλαϊνό μενού της εφαρμογής ο χρήστης επιλέγει θέσεις στάθμευσης.
 2. Επιλέγει μία θέση στάθμευσης απ’ τον χάρτη που τού εμφανίζεται ή από τη διαθέσιμη λίστα, πατώντας “Λίστα κάτω δεξιά”.
 3. Επιλέγει πάνω στην επιθυμητή θέση στάθμευσης.
 4. Επιλέγει το βέλος δεξιά για πλοήγηση στη θέση μέσω google maps, αν το επιθυμεί.
 5. Επιλέγει “Στάθμευση”.
 6. Σε αυτό το βήμα θα του ζητηθεί να κάνει σύνδεση στην εφαρμογή.
 7. Για την επιλεγμένη θέση, μπορεί να επιλέξει τον επιθυμητό χρόνο στάθμευσης, από 30 λεπτά έως 2 ώρες.
 8. Συμπληρώνει τον αριθμό πινακίδας του.
 9. Το κόστος αυξομειώνεται ανάλογα με τον επιλεγμένο χρόνο στάθμευσης: 1 ώρα – 0,50€ – 2 ώρες – 1€.
 10. Ο χρήστης επιλέγει να πληρώσει είτε μέσω in-app πορτοφολιού είτε μέσω Πιστωτικής κάρτας.
 11. Μετά την πληρωμή, ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης με αναγραφόμενες όλες τις λεπτομέρειες και θα τον επιστρέψει στην αρχική σελίδα.
 12. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα ν’ ακυρώσει την κράτηση θέσης εντός 10 λεπτών από την πληρωμή της κράτησης.

Διαθέσιμες ενέργειες μετά τη σύνδεση:

 1. Εφόσον ο χρήστης είναι συνδεδεμένος, επιλέγοντας Θέσεις Στάθμευσης, εμφανίζονται 3 τελίτσες πάνω δεξιά στον χάρτη, που οδηγούν τον χρήστη στις σελίδες: Το πορτοφόλι μου, Ιστορικό Κρατήσεων και Πινακίδες κυκλοφορίας.
 2. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει Το πορτοφόλι μου για να φορτώσει το in-app πορτοφόλι επιλέγοντας να αγοράσει ένα από τα διαθέσιμα πακέτα χρέωσης.
 3. Από την δεύτερη επιλογή μπορεί να προβάλει το Ιστορικό των κρατήσεών του.
 4. Από την τρίτη επιλογή ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει για μελλοντική χρήση τις συνήθεις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που χρησιμοποιεί συχνότερα, ώστε να τις επιλέγει απευθείας κατά την κράτηση θέσης, αλλά και να τις διαγράφει.

Αγορά πακέτων

Ο πολίτης μπορεί να κάνει αγορά πακέτου είτε μέσα από την Εφαρμογή, είτε από περίπτερο. Διαθέσιμα πακέτα: 5€ (10 ώρες στάθμευσης), 10€ (20 ώρες στάθμευσης), 20€ (40 ώρες στάθμευσης), Για αγορά πακέτου από περίπτερο, ο χρήστης μπορεί να αγοράσει το πακέτο που τον ενδιαφέρει δίνοντας έναν μοναδικό κωδικό PIN που παράγεται από την εφαρμογή, στο περίπτερο και λέγοντας ποια πακέτα θέλει να εξαργυρώσει.

Εντός 10 λεπτών από την αγορά του πακέτου που έγινε από περίπτερο, ο χρήστης μπορεί να την ακυρώσει επιδεικνύοντας στο περίπτερο το τελευταίο χρησιμοποιημένο pin.

Το πορτοφόλι μου

Μπαίνοντας στη σελίδα του in-app πορτοφολιού θα δείτε δύο tabs:

Το ένα είναι η ‘Αγορά πακέτων’ όπου ο χρήστης μπορεί να αγοράσει το πακέτο που τον ενδιαφέρει. Εκεί εμφανίζεται επίσης το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που βρίσκεται στο πορτοφόλι του χρήστη, καθώς και οι τρόποι αγοράς πακέτου (πιστωτική/χρεωστική κάρτα και αγορά από περίπτερο δίνοντας έναν μοναδικό κωδικό PIN στο περίπτερο και λέγοντας ποια πακέτα θέλει να εξαργυρώσει).

Επιλέγοντας το κουμπί “Ιστορικό” στην ίδια οθόνη, εμφανίζεται το τελευταίο χρησιμοποιημένο pin. Κατόπιν εμφανίζεται η προσθαφαίρεση χρηματικών ποσών από το πορτοφόλι του με βάση την ημερομηνία συναλλαγής. Με πράσινο χρώμα αντιστοιχίζεται η αγορά πακέτων και προσθήκη χρημάτων στο πορτοφόλι. Ενώ με κόκκινο χρώμα αντιστοιχίζεται η αγορά μιας θέσης με τρόπο πληρωμής το πορτοφόλι.


ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Α/ΑΕΠΩΝΥΜΙΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
1ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΡΑΠΑΠΑ Γ. ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΣΕΛΙΟΥ 10ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
2ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΜΑΚΡΗ 16ΕΜΠΟΡΙΟ Η/Υ
3ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΟΣΜΑΣΜΑΚΡΗ 11ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
4ΘΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣΟΥΛΟΥ Π. 10ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ
5ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 16ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
6ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΨΙΛΙΚΑ
7ΣΒΙΓΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΠΑΙΜΠΑ 19ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
8ΜΑΚΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΓΡΙΒΑ 31ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
9ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣΠΥΡΟΥ ΤΣΙΚΝΙΑ 40ΧΑΡΤΙΚΑ
10ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣΤΡΙΚΟΥΠΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ 10ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
11ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΓΙΑΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 37ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
12ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
13ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΥΠΟΚ)ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
14ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΣΟΥΛΙΟΥ 39ΕΜΠΟΡΙΑ
15AGRINIO MARKET ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ & ΠΑΛΑΜΑΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
16ΖΑΡΝΑΒΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΒΟΤΣΗ 11ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ
17ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΗ 1ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ
18ΔΡΟΓΟΥΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΣΙΚΝΙΑ ΣΠ. 45ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
19ΦΟΥΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ & ΜΑΚΡΗ 5ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
20ΚΑΝΤΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΣΟΥΛΙΟΥ 20ΕΜΠΟΡΙΑ
21ΚΑΡΑΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑΔΑΓΚΛΗ 7ΨΙΛΙΚΑ
22ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣΟΥΛΟΥ & ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥΨΙΛΙΚΑ
23ΣΙΑΤΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 21ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
24ΜΗΝΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΛΤΟΥΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
25ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ & ΤΕΡΤΣΕΤΗΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
26ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΠΛΑΤΕΙΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
27ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣΤΑΙΚΟΥ Ι. 62ΕΜΠΟΡΙΑ
28ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣΣΟΥΛΙΟΥ 57ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: