Αγρίνιο: Ανύπαρκτο ενδιαφέρον για το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας – Χαμηλή προτίμηση και στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

Το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας είναι η μόνη Σχολή σε όλη τη χώρα που δεν έθεσε κανένας υποψήφιος στην πρώτη εξάδα των προτιμήσεών του

Απογοητευτικά είναι για το Αγρίνιο τα αποτελέσματα από την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023. Το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας καταγράφει αρνητικό ρεκόρ ενδιαφέροντος, καθώς είναι η μόνη Σχολή σε όλη τη χώρα που αγνοήθηκε τόσο πολύ από τους υποψηφίους των Ημερησίων Γενικών Λυκείων. Κανένας υποψήφιος δεν έθεσε στην πρώτη εξάδα των προτιμήσεών του το εν λόγω τμήμα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε κανένας επιτυχών από τα Ημερήσια ΓΕΛ στην Σχολή, παρ’ ότι παρέχονταν 108 θέσεις.

Χαμηλή προτίμηση κατέγραψε και το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αγρίνιο, καθώς ελάχιστοι υποψήφιοι το έθεσαν ως πρώτη προτίμηση ή το είχαν στην πρώτη εξάδα της επιλογής τους.

Αντίστοιχη εικόνα και στο Μεσολόγγι

Αρνητικά είναι τα νούμερα ενδιαφέροντος που παρουσιάζονται και στο Μεσολόγγι. Το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών για τους υποψηφίους των Ημερήσιων ΓΕΛ κινήθηκε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα προτίμησης με το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας στο Αγρίνιο. Για το Τμήμα Γεωπονίας καταγράφηκε ελαφρώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον, εξ ου και οι 20 επιτυχόντες (σε 135 διαθέσιμες θέσεις όμως).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάσεις 2023: 134 επιτυχόντες στις σχολές του Αγρινίου, μόλις 50 στο Μεσολόγγι

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος