5ήμερη επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του Μουσικού Αγρινίου στη Βαλένθια

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βαλένθια και στην πόλη Algemesi πραγματοποίησαν το 5ήμερο 11-16 Φεβρουαρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Οι μαθητές αναχώρησαν για την Ισπανία την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, για να μεταβούν στη συνέχεια στην στην πόλη Algemesi. Στο σταθμό ανέμεναν οι οικογένειες που θα φιλοξενούσαν τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Ισπανία. Οι μαθητές έλαχαν θερμής υποδοχής από τους Ισπανούς κατοίκους.

Την Τρίτη (11 Φεβρουαρίου) οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο σχολείο που συμμετείχε στο Πρόγραμμα και στο Museu de la Festa. Εκεί παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους για την ιστορία της θρησκευτικής γιορτής που γίνεται κατ’ έτος το Σεπτέμβριο στην πόλη με πανδημική συμμετοχή. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια οι επισκέπτες οδηγήθηκαν σε μεγάλο εργοστάσιο συσκευασίας πορτοκαλιών (Συνεταιρισμός COPAL).

Το απόγευμα, μαζί με τις υπόλοιπες αποστολές, οι μικροί Αγρινιώτες ταξίδεψαν περίπου μία ώρα στην πόλη Xàtiva όπου έγινε και ξενάγηση σε όλα τα μέρη που παρουσίαζαν ιστορικό ενδιαφέρον (μουσείο, φρούριο, τείχη, ιστορικό κέντρο, παλιές εκκλησίες).

Τετάρτη (13 Φεβρουαρίου): Νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο στο σχολείο όπου έγινε συνάντηση όλων των εκπαιδευτικών των αποστολών, παρουσίαση εργασιών, συντονισμός και προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών.

Πέμπτη (14 Φεβρουαρίου): Επίσημη επίσκεψη όλων των αποστολών στη Valencia. Επίσκεψη στο δημαρχείο. Στη συνέχεια ξενάγηση από ξεναγό του Δήμου στο ιστορικό κέντρο, περιδιάβαση της πόλης και όλων των σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος. Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό Cathedral of Valencia. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Ciutat de les Arts i les Ciències.

Ακολούθησε διασκέδαση σε χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου και των μαθητών όλων των αποστολών, δασκάλων αλλά και γονέων, οι οποίοι έφεραν τοπικά εδέσματα. Εκεί έγινε παρουσίαση των εργασιών των μαθητών.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου Αναχώρηση το πρωί από το Algemesi για Valencia και από εκεί με τρένο αναχώρηση για Βαρκελώνη.

Σάββατο (16 Φεβρουαρίου): Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Βαρκελώνη για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η Εκπαιδευτική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου:

  • Εκπαιδευτικοί: Παρασκευή Μαδιά, Σταυρούλα Αλεξάκη, Κωνσταντίνος Κοτίνης
  • Μαθητές: Κωνσταντία Κούκουνα, Κλεοπάτρα Στούμπου, Ιωάννης Κολοβός και Αλέξανδρος Μαμασούλας.
Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος