Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025

260.000 ευρώ για «ολοκληρωμένη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων»

Κοινοποίηση

35.000 ευρώ στην Τριχωνίδα ΑΕ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης του Διατοπικού Σχεδίου Δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση συσκευασιών φυτοφαρμάκων» στο υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ. Το Σχέδιο αφορά στην ευαισθητοποίηση των αγροτών και των άλλων χρηστών – εμπλεκόμενων στη διαδικασία χρήσης φυτοφαρμάκων, για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης διάθεσης συσκευασιών και την διαχείριση και ασφαλή διάθεση των αποβλήτων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η σωστή διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας θα είναι μια βάση ορθολογικής πρακτικής μέσα από την οποία θα προκύψουν σαφή περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία. Τελικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στη διαδικασία χρήσης φυτοφαρμάκων, ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη, ταφή, καύση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων, με τεράστιο όφελος για τους αγρότες, τους καταναλωτές, το αγροτικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Το σχέδιο δράσης έχει προϋπολογισμό 260.000 ευρώ κι έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί από :

1.Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε) : 150.000 ευρώ.
2.Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας ΑΕ (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.): 30.000 ευρώ.
3.Τριχωνίδα Α.Ε Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ : 35.000 ευρώ.
4.Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε: 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: