13 επιμορφωτικά προγράμματα σε δύο χρόνια ολοκλήρωσε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Αγρινίου

Έκαναν αίτηση συμμετοχής συνολικά 259 ενδιαφερόμενοι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς 134 εκπαιδευόμενοι – Καραμητσόπουλος: «Αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΒΜ»

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώνεται το έργο «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Νέα Φάση», στο οποίο συμμετείχε και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Αγρινίου. Μόνο τα δυο τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν 13 επιμορφωτικά προγράμματα στο ΚΔΒΜ Αγρινίου, στα οποία έκαναν αίτηση συμμετοχής συνολικά 259 ενδιαφερόμενοι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς 134 εκπαιδευόμενοι. Τα προγράμματα του Κέντρου είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμητσόπουλος σχολίασε: «Για τον Δήμο Αγρινίου, αποτελεί έναν απαραίτητο θεσμό στην κατεύθυνση της υλοποίησης μιας από τις βασικές προτεραιότητες του. Δηλαδή να προσφέρει σε όλους τους δημότες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας με καλύτερους όρους. Έχουν συμβάλλει σημαντικά στην επιμόρφωση των ενηλίκων, στη βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, στη δραστηριοποίηση των ατόμων τρίτης ηλικίας, τη μείωση και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, για να αποκτήσουμε ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα. Είναι αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει η σχετική απόφαση ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη νέων προγραμμάτων».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος