«10 Απρίλη 1826»: Mικρού μήκους ταινία του Δη.Πε.Θε. και φοιτητών (VIDEO)

Η ταινία περιλαμβάνει αποσπάσματα από το έργο «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως Των Ελλήνων 1821-1833»

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, συμβάλλοντας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει διαδικτυακά σε συνεργασία με την Φοιτητική Θεατρική ομάδα Πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου- Πανεπιστημίου Πατρών, τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «10 Απρίλη 1826». Η ταινία περιλαμβάνει αποσπάσματα από το έργο «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως Των Ελλήνων 1821-1833» του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ (1795-1872), στα οποία περιγράφει με παραστατικότητα την πολιορκία του Μεσολογγίου, όπου πολέμησε και ο ίδιος, καθώς ήταν από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Σ’ αυτά αποτυπώνει ανάγλυφα την καθημερινότητα των αγωνιστών του 1821 και την ατμόσφαιρα εντός της οποίας κινήθηκαν. Οι χρονογραφικές του σημειώσεις παραμένουν από τις σημαντικότερες πηγές της περιόδου και αποτελούν μνημείο της ελληνικής ιστορίας.

Με την ταινία αυτή εκπροσωπούνται τα Πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου στη Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου που οργανώνεται από το Δη.Πε.Θε. Σερρών.

  • Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
  • Κινηματογράφηση/μοντάζ: Κώστας Λέτσας
  • Παίζουν: Δήμητρα Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Κακαμπούκη, Ναταλία-Φάντια Κατούρι, Άδωνις-Κωνσταντίνος Κουκουβίνης, Έλενα Κουτσοχρήστου, Σπύρος Νούσης, Μαρία Παπαγεωργάκη

Το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να δει την ταινία δωρεάν και στο κανάλι του Δη.Πε.Θε. στο youtube ή στο ανανεωμένο site: www.dipethe-agriniou.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες