Μια ξεχωριστή εμπειρία το βράδυ της 16ης Αυγούστου

Στη μαγεία των δροσερών νερών που πηγάζουν λίγα μέτρα από το θρυλικό πέτρινο γεφύρι της Μυρτιάς, οι λάτρεις της φύσης και της παράδοσης του τόπου, θα έχουν στις 16 Αυγούστου την ευκαιρία για μια ξεχωριστή εμπειρία που θα την θυμούνται για πάντα.

Ο θρύλος για το γεφύρι του Κεφαλόβρυσου στη Μυρτιά μοιάζει πολύ με τον θρύλο του γεφυριού της Άρτας. Μόνο που εδώ δεν θυσιάστηκε η γυναίκα του πρωτομάστορα, αλλά ένας περαστικός, ονόματι Πιλπιτζούρης.

Αυτός ο θρύλος διασώθηκε από τον Παντελή Φλωρόπουλο πριν από μισό αιώνα και διασκευάστηκε τώρα σε Δημώδες τραγούδι, το οποίο θα αφηγηθεί και θα τραγουδήσει η Εύα Παναγιωτοπούλου σε μουσική Πάνου Μήτσου.

Η εκδήλωση – ενταγμένη στις Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμου – θα γίνει “στον τόπο του εγκλήματος”, στο γεφύρι του Κεφαλόβρυσου, την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, ώρα 7.00΄ το βράδυ.

Εκτός από τον μαγικό θρύλο του γεφυριού, η Εύα Παναγιωτοπούλου θα αφηγηθεί και τέσσερα Αιτωλικά (λαϊκά) παραμύθια που επίσης κατέγραψε ο Παντελής Φλωρόπουλος στην δεκαετία του ’60.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος