Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιουνίου

«Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αναπτυξιακές Πολιτικές και Μορφές Ελέγχου» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει στην Πάτρα το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην Πάτρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στον πολυχώρο εκδηλώσεων Royal (Ακτή Δυμαίων 53 – παλαιό Πτωχοκομείο), θα βρεθούν και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Δημοσθένης Κασσαβέτης, καθηγητής Νομικής, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Βέρρα Μαρμαλίδου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας (ΙΕΕΕ).

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους ελέγχους, θα συζητηθούν θέματα που πρέπει να αποφεύγονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική θεματική ενότητα στην οποία θα αναλυθούν τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που απευθύνονται στους Δήμους, θέμα για το οποίο θα μιλήσει ο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι εργασίες, που θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, απευθύνονται σε αιρετούς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, δικαστικούς λειτουργούς, όπως επίσης σε εκπροσώπους θεσμικών φορείων και οργάνων.
Στη διάρκεια της ημερίδας. Επίσης, θα παρουσιαστούν δράσης θέματα χρηματοδότησης αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων, οι σημαντικότερες πτυχές των ελεγκτικών διαδικασιών σε διάφορες θεματικές (συμβάσεις, έργα, περιβάλλον), καλές πρακτικές για τη διασφάλιση της ορθής λήψης αποφάσεων και της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού κ.α.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος