Δεν τα κατάφερε στη Λειβαδιά ο Παναιτωλικός και γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και έχοντας σε μέτρια μέρα σημαντικούς για το παιχνίδι του ποδοσφαιριστές, αιφνιδιάστηκε από τον πιο αποφασιστικό αντίπαλό του. Ουσιαστικά μπήκε στο παιχνίδι στο τελευταίο εικοσάλεπτο και αυτό δεν αρκούσε για να φύγει από εκεί με κάτι καλό.

Οι γηπεδούχοι παίζοντας ποιο δυνατά και έχοντας και τον παράγοντα τύχη με το μέρος τους σε καίριες στιγμές, πήραν το τρίποντο της νίκης σκοράροντας σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Από την πλευρά του Παναιτωλικού δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα ποδοσφαιριστές «βαρόμετρα» και έτσι αφού πέταξε στα σκουπίδια περίπου εξήντα πέντε με εβδομήντα λεπτά, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ και να αγχώσει στο τέλος την ομάδα του Ντόστανιτς. Μαζί με το χαμένο γι’ αυτόν κομμάτι του αγώνα, παράλληλα πέταξε και την ευκαιρία να «τσιμπήσει» τουλάχιστον ένα ακόμη εκτός έδρας βαθμό, από αντίπαλο που σίγουρα είναι του χεριού του σε φυσιολογικές συνθήκες.

Εκείνο που φάνηκε έντονα σε αυτό το ματς και θα μετρήσει σίγουρα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, είναι η έλλειψη διάρκειας στις καλές αποδόσεις, στοιχείο σημαντικό αναφορικά με την επίτευξη του στόχου ενός πλασαρίσματος στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας στο τέλος. Αν δεν επιτύχει αυτή τη διάρκεια στις αποδόσεις που έχει δείξει ότι μπορεί να έχει, βάσει της ποιότητας πολλών ποδοσφαιριστών του, τότε μάλλον θα είναι δύσκολο να κάνει κάποια υπέρβαση βαθμολογική αναφορικά με τα προηγούμενα επιτεύγματά του. Εδώ ίσως θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος κυρίως από το τεχνικό τιμ και να γίνει η ανάλογη δουλειά.

Ξεκάθαρα φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι πως η κατάσταση που βρίσκεται κυρίως ο Μάρκος Πάουλο, αλλά και άλλοι παίκτες όπως ο Ουάρντα ή ο Λεντέσμα με τον Φερέιρα, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις της ομάδας και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματα. Ο Πάουλο αυτή τη φορά δεν είχε την εκρηκτικότητα και τις εμπνεύσεις προηγούμενων ματς, ο Ουάρντα διανύει ίσως μια περίοδο κάμψης, ο Λεντέσμα δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί πλήρως στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού, ενώ ο Φερέιρα παρότι βοήθησε με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει δώσει ακόμη αυτά που μπορεί και περιμένουν όλοι από αυτόν. Καθοριστική είναι και η χρησιμοποίηση του Κλέσιο σε επιθετικό ρόλο, εκεί που μπορεί να προσφέρει πιο πολλά με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που διαθέτει και αυτό εξαρτάται από την επιστροφή του Μύγα ή την χρησιμοποίηση του Κουτρομάνου στη θέση του δεξιού μπακ.

Όπως και να’χει η ομάδα θα πρέπει να βρει έναν ρυθμό που θα την βοηθήσει να διατηρηθεί σε μία καλή βαθμολογική θέση. Σε παιχνίδια με ομάδες αυτής της δυναμικότητας όπως με την Λειβαδιά, εντός ή εκτός έδρας, θα πρέπει να φεύγει από το γήπεδο παίρνοντας κάτι «στις αποσκευές» της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι εύκολα ματς και δεν έχουν το δικό τους βαθμό δυσκολίας. Όμως αν δεν εκμεταλλευτεί σε αυτές τις αναμετρήσεις την ποιότητα και τις δυνατότητες που έχει, σε ποια παιχνίδια θα το κάνει; Συνεπώς η επιδίωξη της σταθερότητας στις καλές αποδόσεις, ίσως αποδειχτεί ο ποιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία σε ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό.

Photo-Right: gazzetta.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος