Προεκλογικές πληρωμές για εκατομμύρια δικαιούχους

Στην τελική ευθεία για τις πληρωμές των επιδομάτων και των συντάξεων έχουμε μπει, οι οποίες θα γίνουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, λίγο πριν τις Εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πληρωθούν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, προνοιακά επιδόματα και συντάξεις σε εκατομμύρια δικαιούχους. Οι πιστώσεις θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου.

Αναλυτικότερα οι πληρωμές:

ΚΕΑ

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους.

Επίδομα ενοικίου

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί η Β΄ Δόση και αναδρομικά για το επίδομα ενοικίου. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Επίδομα παιδιού

Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβληθεί η Β΄ Διμηνιαία δόση του 2019 που αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα δοθεί σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 μέχρι τις 17 Μαΐου.

Προνοιακά επιδόματα

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα. Τα επιδόματα μηνός Μαΐου θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο.

Συντάξεις

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου, ως εξής:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος